T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / YUNUSEMRE - Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Pansiyonumuz

MERKEZ EFENDİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ OKUL PANSİYONU:

 Okulumuza ait 264 yatak kapasiteli kız- erkek öğrenci pansiyonumuz 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında okulumuzu tercih edecek öğrencilerimizin hizmetine açıldı. Manisa'nın uzak köylerinden ve yurdumuzun dört bir yanından gelecek öğrencilerimizin eğitim ve barınma ihtiyaçlarına cevap verecek olan okul pansiyonumuzda etüt salonları 66 yatakhane 4 belletmen odası, banyo, duş, Wc'ler, çamaşırhane, kurutma, ütü odaları, depo, mutfak ve yemek salonu mevcuttur. Pansiyonumuzda YATILI ÖĞRENCİLERİMİZE 8 çeşit açık büfe sabah kahvaltısı, 4 çeşit öğlen ve akşam yemeği, 2 çeşit ara öğün verilmektedir.

Gelir durumu Parasız Yatılılık ve Bursluluk koşullarına uyanlar için ücret devlet tarafından karşılanmaktadır. Ailede kişi başına düşen yıllık gelir Paralı yatılılar için 2022 M cetveli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okul Pansiyon yıllık ücreti 12 900.00 TL'dir.

 

OKUL PANSİYONUMUZ İÇİN KAYIT BİLGİ VE BELGELERİ

 ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Okulumuz Pansiyonundan yararlanmak isteyen öğrencilerimiz için kayıt belgeleri ve bilgileri ile pansiyon iç yönergemiz aşağıda açıklanmıştır .

 PARASIZ YATILI ÖĞRENCİLERLERDEN İSTENEN BELGELER :

1-      " YATILI OKULDA OKUMASINDA BİR SAKINCA YOKTUR " ibaresinin yazılı olduğu sağlık ocağı veya devlet hastanesinden alınacak sağlık raporu.

 

2-      GELİR DURUMUNU GÖSTEREN RESMÎ BELGE. ( 2022 yılına ait olacak ve maaş aldığı kurumdan onaylı " mühürlü " alınacak. )

 

*EŞ DURUM BELGESİ. ( Eşi çalışıyorsa 2022 yılına ait olacak ve maaş aldığı kurumdan onaylı alınacak. Eşi çalışmıyorsa geliri olmadığını belgelemek için SGK veya vergi  alınacak onaylı " mühürlü " belgeler . )

3-      Velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne - babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme karar örneği.

4-       ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDÎ DURUMUNU GÖSTEREN BEYANNAME ( Aşağıda belirtilen 3 belgeye göre dolacaktır. SGK, vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kurum ve kuruluşlarca " mühürlü " onaylanacaktır. )

 

5-      BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLUNAN KİŞİ SAYISINI GÖSTEREN BELGE. ( Aile -vukuatlı- nüfus kayıt örneği . )

 

6-      Mezun olduğu okuldan disiplin cezası almadığına dair belge.

 

7-      1 Adet Fotoğraf

 

 

PARASIZ YATILILIK SINIRI

 -Ailenin toplam yıllık geliri, ailedeki kişi sayısına bölünür. Çıkan sayı 2023 yılı Devlet Bütçesindeki M Cetvelindeki sınır olan 46 000,00 TL . üstü paralı yatılı olur ; altı olursa parasız yatılı olur .

 

- Öğrenci ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname ile diğer belgeler, Okul Parasız Yatılılık ve Bursluluk Komisyona girer; komisyon ilgili yönetmelik doğrultusunda karar verir .

 

 - Gelir durum belgeleri, maaş alınan kurumdan alınır.

 

- Serbest meslekse SGK kurumundan " Hiçbir İşte Çalışmamaktadır; Geliri Yoktur. " resmi evrakı alınacak ve kayıtta teslim edilecektir.

 

- Öğrenci burslu ise; bursu, parasız yatılılığa dönüşür veya burslu olarak gündüzlü olurlar.

 

 

PARALI YATILI ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER:

 

1.       ÖĞRENCİ, PARALI YATILI OKUYACAK İSE; SAĞLIK OCAĞI VEYA DEVLET HASTANESİNDEN ALINACAK " YATILI OKULDA OKUMASINDA BİR SAKINCA YOKTUR " İBARESİNİN YAZILI OLDUĞU SAĞLIK RAPORU.

2.       2- PARALI YATILILIK İÇİN 2023 YILLIK ÜCRETİ 12 900.00TL dir, bu 4 taksitte yatırılır. İLKİ KAYIT SIRASINDA DİĞERLERİ KASIM, ŞUBAT VE NİSAN AYI İÇİNDE OLMAK ÜZERE YATIRILIR.

3.       PARALI YATILI KALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERDEN MALİYECE ALINACAK BİRİNCİ TAKSİT ÖDEMESİ İÇİN 3 225.00TL.dir ( Burs alan öğrencilerden bu ücret alınmaz. Ancak burs aldığını belgelendirmesi hâlinde öğrencinin bursu parasız yatılılığa dönüştürülür. )

 

NOT I.

Kayıt belgelerini süresi içinde tamamlamayan belgeleri eksik olan adayların, Parasız Yatılılık kayıtları yapılmayacaktır.

 

 

NOT II .

EK - 1 belgesine eklenecek evraklar: Baba çalışıyorsa maaş durumu gösterir kurum amirince onaylı belge. -Anne çalışıyorsa maaş durumunu gösterir kurum amirince onaylı belge. -Babaya ait iş yeri varsa vergi levhası. ( Okulda fotokopisi alınarak onaylanacak ) Anneye ait iş yeri varsa vergi levhası. ( Okulda fotokopisi alınarak onaylanacak ) -Baba çalışmıyor ise vergi mükellefi olmadığına dair " Vergi Dairesinden alınacak belge. - Anne çalışmıyor ise vergi mükellefi olmadığına dair " Vergi Dairesinden alınacak belge. · Baba çalışmıyor ise SSK'lı olmadığına dair " SSK Bölge Müdürlüklerinden alınacak belge. Anne çalışmıyor ise SSK'lı olmadığına dair " SSK Bölge Müdürlüklerinden alınacak belge. İşçi, memur veya emekli iseniz Maaş Belgesi ( Aylar itibariyle 2022 yılına ait 12 aylık toplam

gelirini gösteren belge ) ( Serbest meslek çalışanı iseniz Vergi Levhanız veya SGK ile ilgili sigorta durum belgeniz. )

 

NOT III .

Ek 1 belgesinin nasıl doldurulacağı ayrıntılı olarak aşağıda anlatılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.06.2022 - Güncelleme: 26.07.2023 11:26 - Görüntülenme: 2107
  Beğen | 1  kişi beğendi